top of page

H-SHIELD

İki̇nci̇l ve İz Element Katkılı Sıvı Organomi̇neral Gübre

1L - 5L - 20L

İçerik / Composition
Değerler / Values
Organik Madde
%8
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO)
%9
Suda Çözünür Bor (B)
%0,5
Suda Çözünür Çinko (Zn)
%3,5
Max. Klor (Cl)
%0,5
pH
4,5 - 6,5
H-Shield 5l.png

Biosas H-Shield, sıcak ve kurak koşullarda bitki dayanıklılığını artırmak için formüle edilmiş ve biyostimulantlarla zenginleştirilmiş özel bir gübredir. Bitki hücre duvarlarını güçlendirir, su tutma kapasitesini artırır ve bitkinin büyüme ve gelişim süreçlerinin en zor şartlarda bile devamlılığını sağlar.

  • Su kullanım verimliliğini artırarak ve yapraklardaki su kaybını azaltarak sıcaklık ve kuraklık direncini geliştirir

  • Kök gelişimini teşvik eder ve topraktaki suyun alımını arttırır

  • Stres anında büyümeyi sürdürmek için enzim aktivitesini ve protein oluşumunu sağlar

  • Sıcak stresinin neden olduğu oksidatif hasarı azaltır, bitki dokularını korur

  • Hücre duvarlarını güçlendirir, yapısal bütünlüğü ve stres toleransını artırır

  • Besin alımını ve taşınmasını destekler, besin eksikliği yaşanmasını önler 

Bitki Adı / Plant Group
Uygulama Dönemi / Application Period
Topraktan Uygulama / Soil Application
Yapraktan Uygulama / Foliar Application
SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER (Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Fasulye, Çilek, vb.)
Çiçeklenme öncesinde 1 uygulama ve meyve gelişim döneminde 15 - 20 gün ara ile 2 - 3 uygulama
0,5 - 1 L / Da
100 - 200 mL / 100L
YAPRAĞI YENEN SEBZELER (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak, vb.)
Ekimden/Dikimden itibaren 2 - 3 uygulama
0,5 - 1 L / Da
100 - 200 mL / 100L
YUMRULU BİTKİLER (Şeker pancarı, Patates, Soğan, vb.)
Bitkiler 4 - 6 yapraklı olduğu dönemden itibaren 15 - 20 gün ara ile 2 - 3 uygulama
1 - 1,5 L / Da
200 - 250 mL / 100L
Kavun, Karpuz, Kabak, vb.
Çiçeklenme öncesinde 1 uygulama ve meyve gelişim döneminde 15 - 20 gün ara ile 2 - 3 uygulama
1 - 1,5 L / Da
200 - 250 mL / 100L
TÜM MEYVE AĞAÇLARI (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik, Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Fındık, Antep fıstığı vb.)
Çiçeklenme öncesinde 1 uygulama ve meyve gelişim döneminde 15 - 20 gün ara ile 2 - 3 uygulama
1 - 1,5 L / Da
200 - 250 mL / 100L
BAĞ
Çiçeklenme öncesinde 1 uygulama ve meyve gelişim döneminde 15 - 20 gün ara ile 2 - 3 uygulama
1 - 1,5 L / Da
200 - 250 mL / 100L
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Pamuk, Ayçiçeği, vb.)
Bitkiler 4 - 6 yapraklı olduğu dönemden itibaren 15 - 20 gün ara ile 2 - 3 uygulama
1 - 1,5 L / Da
200 - 250 mL / 100L
TÜM BAKLAGİLLER (Nohut, Fasulye, Mercimek, Soya, vb.)
Bitkiler 4 - 6 yapraklı olduğu dönemden itibaren 15 - 20 gün ara ile 2 - 3 uygulama
1 - 1,5 L / Da
200 - 250 mL / 100L
TAHILLAR (Mısır, Buğday, Arpa, Çeltik vb)
Kardeşlenme dönemi 1 uygulama, çiçeklenme öncesi 1 uygulama
-
200 - 250 mL / 100L
bottom of page