H-SHIELD
İki̇nci̇l ve İz Element Katkılı Sıvı Organomi̇neral Gübre
1L - 5L - 20L
İçerik / Composition | Değerler / Values |
|---|---|
Organik Madde | %8 |
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO) | %9 |
Suda Çözünür Bor (B) | %0,5 |
Suda Çözünür Çinko (Zn) | %3,5 |
Max. Klor (Cl) | %0,5 |
pH | 4,5 - 6,5 |

Biosas H-Shield, sıcak ve kurak koşullarda bitki dayanıklılığını artırmak için formüle edilmiş ve biyostimulantlarla zenginleştirilmiş özel bir gübredir. Bitki hücre duvarlarını güçlendirir, su tutma kapasitesini artırır ve bitkinin büyüme ve gelişim süreçlerinin en zor şartlarda bile devamlılığını sağlar.
-
Su kullanım verimliliğini artırarak ve yapraklardaki su kaybını azaltarak sıcaklık ve kuraklık direncini geliştirir
-
Kök gelişimini teşvik eder ve topraktaki suyun alımını arttırır
-
Stres anında büyümeyi sürdürmek için enzim aktivitesini ve protein oluşumunu sağlar
-
Sıcak stresinin neden olduğu oksidatif hasarı azaltır, bitki dokularını korur
-
Hücre duvarlarını güçlendirir, yapısal bütünlüğü ve stres toleransını artırır
-
Besin alımını ve taşınmasını destekler, besin eksikliği yaşanmasını önler
Bitki Adı / Plant Group | Uygulama Dönemi / Application Period | Topraktan Uygulama / Soil Application | Yapraktan Uygulama / Foliar Application |
|---|---|---|---|
SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER (Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Fasulye, Çilek, vb.) | Çiçeklenme öncesinde 1 uygulama ve meyve gelişim döneminde 15 - 20 gün ara ile 2 - 3 uygulama | 0,5 - 1 L / Da | 100 - 200 mL / 100L |
YAPRAĞI YENEN SEBZELER (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak, vb.) | Ekimden/Dikimden itibaren 2 - 3 uygulama | 0,5 - 1 L / Da | 100 - 200 mL / 100L |
YUMRULU BİTKİLER (Şeker pancarı, Patates, Soğan, vb.) | Bitkiler 4 - 6 yapraklı olduğu dönemden itibaren 15 - 20 gün ara ile 2 - 3 uygulama | 1 - 1,5 L / Da | 200 - 250 mL / 100L |
Kavun, Karpuz, Kabak, vb. | Çiçeklenme öncesinde 1 uygulama ve meyve gelişim döneminde 15 - 20 gün ara ile 2 - 3 uygulama | 1 - 1,5 L / Da | 200 - 250 mL / 100L |
TÜM MEYVE AĞAÇLARI (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik, Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Fındık, Antep fıstığı vb.) | Çiçeklenme öncesinde 1 uygulama ve meyve gelişim döneminde 15 - 20 gün ara ile 2 - 3 uygulama | 1 - 1,5 L / Da | 200 - 250 mL / 100L |
BAĞ | Çiçeklenme öncesinde 1 uygulama ve meyve gelişim döneminde 15 - 20 gün ara ile 2 - 3 uygulama | 1 - 1,5 L / Da | 200 - 250 mL / 100L |
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Pamuk, Ayçiçeği, vb.) | Bitkiler 4 - 6 yapraklı olduğu dönemden itibaren 15 - 20 gün ara ile 2 - 3 uygulama | 1 - 1,5 L / Da | 200 - 250 mL / 100L |
TÜM BAKLAGİLLER (Nohut, Fasulye, Mercimek, Soya, vb.) | Bitkiler 4 - 6 yapraklı olduğu dönemden itibaren 15 - 20 gün ara ile 2 - 3 uygulama | 1 - 1,5 L / Da | 200 - 250 mL / 100L |
TAHILLAR (Mısır, Buğday, Arpa, Çeltik vb) | Kardeşlenme dönemi 1 uygulama, çiçeklenme öncesi 1 uygulama | - | 200 - 250 mL / 100L |