top of page

VIVA AMINO

Bi̇tki̇sel Menşeli̇ Ami̇noasi̇t İçeren Sıvı Organi̇k Gübre

1L - 5L - 20L

İçerik / Composition
Değerler / Values
Organik Madde
%22
Organik Karbon
%12
Organik Azot (N)
%1,5
Serbest Aminoasitler
%9
pH
4 - 6
Viva Amino 5l.png

Biosas Viva Amino, bitki bazlı amino asitler ve biostimulantlar içeren özel bir formulasyon ile üretilmektedir. Protein sentezini hızlandırır ve bitki metabolizmasını güçlendirir. Mikro besinler için doğal bir şelatlama ajanı görevi görerek besinlerin hareketliliğini artırır ve bitkinin gerekli besinleri daha verimli almasını sağlar.

  • Bitki büyümesi ve metabolizması için hayati olan protein sentezini ve enzimatik aktiviteleri teşvik eder

  • Kök gelişimini destekler ve su alımını artırarak bitkilerin sağlığını iyileştirir

  • Çiçeklenme, tozlaşma ve meyve oluşumunu iyileştirir ve verimi artırır

  • Abiyotik strese karşı direnci güçlendirir (kuraklık, tuzluluk, sıcaklık değişimleri) ve stresle ilgili hormonları dengeler

  • Çevresel veya fizyolojik stres sonrası iyileşmeyi hızlandırır

Bitki Adı / Plant Group
Uygulama Dönemi / Application Period
Topraktan Uygulama / Soil Application
Yapraktan Uygulama / Foliar Application
SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER (Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Fasulye, Çilek, vb.)
3 - 4 yapraklı dönemden hasada kadar 3 - 4 kez uygulanır
1 - 1,5 L / Da
250 - 300 mL / 100L
YAPRAĞI YENEN SEBZELER (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak, vb.)
Gelişme dönemi boyunca 2 - 3 uygulama
1 - 1,5 L / Da
250 - 300 mL / 100L
YUMRULU BİTKİLER (Şeker pancarı, Patates, Soğan, vb.)
Yumruların oluşumundan itibaren hasada kadar 1 - 2 kez uygulanır
1,5 - 2 L / da
400 - 500 mL / 100L
Kavun, Karpuz, Kabak, vb.
Çiçeklenme başlangıcından itibaren ve hasada kadar 3 - 4 uygulama
1 - 1,5 L / Da
250 - 300 mL / 100L
TÜM MEYVE AĞAÇLARI (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik, Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Fındık, Antep fıstığı vb.)
Bitki gelişim dönemi boyunca 3 - 4 uygulama
1,5 - 2 L / da
400 - 500 mL / 100L
BAĞ
Çiçeklenme öncesi ve meyve büyütme sırasında 2 - 3 uygulama
1,5 - 2 L / da
400 - 500 mL / 100L
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Pamuk, Ayçiçeği, vb.)
Çiçek oluşumundan önce ve meyve olgunlaşma dönemi boyunca 3 - 4 uygulama
1 - 1,5 L / Da
250 - 300 mL / 100L
TÜM BAKLAGİLLER (Nohut, Fasulye, Mercimek, Soya, vb.)
İlk yaprakların oluşumundan hasada kadar 3 - 4 uygulama
1 - 1,5 L / Da
250 - 300 mL / 100L
TAHILLAR (Mısır, Buğday, Arpa, Çeltik vb)
Kardeşlenme döneminde başlayarak 2 - 3 uygulama
1 - 1,5 L / Da
250 - 300 mL / 100L
Yeşil Alanlar
Gelişme dönemi boyunca 2 - 3 uygulama
1 - 1,5 L / Da
250 - 300 mL / 100L
bottom of page